Приятели:

добавяне

1

Онлайн програма за заобляне и добавяне на сянка на снимки

https://u-bg.blogspot.com

Повечето изображения в мрежата са квадратни или правоъгълни. Понякога обаче може да се нуждаем от кръгли изображения или заоблен правоъгълник. Например, много бизнес уебсайтове имат страница на персонала с кръгли миниатюри на членовете на екипа. Ако искате заоблени ъгли за аватари или изображения, можете да се сетите за Photoshop, най-известният софтуер за редактиране на изображения. Този инструмент е много мощен при редактиране и създаване на всякакви файлове с изображения, но може да е труден за използване от начинаещи. Заслужаваме по-лесен начин просто да добавяме заоблени ъгли към изображенията. Всъщност Office Word, най-известният текстов процесор, може да ви помогне да закръглите ъгъл на правоъгълник с лесни стъпки. Онлайн програма за заобляне и добавяне на сянка на снимки.

Прочети още »
Публикувано от petttto 12 седмици 5 дни ago – Популярно от 12 седмици 5 дни
Категория: Дизайн   Етикети:
1

Добавяне на нов шрифт в Word, OpenOffice, Photoshop

https://u-bg.blogspot.com

Най-добрите шрифтове за уебсайтове са ясни, чисти и лесни за четене на различни устройства и размери на екрана.

Типографията е голяма част от дизайна на марката - правилният шрифт има силата да ангажира аудиторията и да предложи представа за вашия бизнес (или компанията на вашия клиент). В зависимост от вашия процес на проектиране ще намерите множество шрифтове в най -добрия софтуер за графичен дизайн и производители на лого . Вашата услуга за създаване на уебсайтове също трябва да предлага набор от шрифтове.

Като основно правило безсерифните шрифтове са най-добри за уебсайтове, тъй като са по-лесни за четене в сравнение със серифните шрифтове (серифите са щрихите в върховете на всяка буква, които изглеждат страхотно напечатани, но не се превеждат лесно на уебсайтове). Ще намерите много от тях в най-добрите ресурси за шрифтове онлайн, с безплатни и лицензирани опции.

С хиляди различни шрифтове, изборът на правилния шрифт за вашия сайт понякога може да се почувства като предизвикателство. И така, събрахме най-добрите шрифтове за уебсайтове, включително връзки за изтегляне, така че можете да се съсредоточите върху дизайна на уебсайта си. Добавяне на нов шрифт в Word, OpenOffice, Photoshop.

Прочети още »
Публикувано от petttto 15 седмици 14 часа ago – Популярно от 15 седмици 14 часа
Категория: Компютри   Етикети:
1

Добавяне на дата и календар в уебсайт с HTML код

https://u-bg.blogspot.com

Календарът е система за организиране на дните . Това се прави чрез даване на имена на периоди от време , обикновено дни , седмици , месеци и години . Датата е обозначението на единичен и конкретен ден в рамките на такава система . Календарът също е физически запис (често хартия) на такава система. Календар може също да означава списък с планирани събития, като например съдебен календар или частично или изцяло хронологичен списък на документи, като например календар на завещанията.

Периодите в календара (като години и месеци) обикновено, макар и не непременно, са синхронизирани с цикъла на слънцето или луната . Най-разпространеният тип предмодерен календар беше лунно-слънчевият календар , лунен календар, който от време на време добавя един междинен месец , за да остане синхронизиран със слънчевата година в дългосрочен план. Добавяне на дата и календар в уебсайт с HTML код.

Прочети още »
Публикувано от petttto 15 седмици 16 часа ago – Популярно от 15 седмици 16 часа
Категория: Дизайн   Етикети:

Потребителски вход