Приятели:

Новини

1

Най-добрите матраци за оптимален сън

https://www.brava.bg

Едно от най-важните неща за качествтото на съня и кондицията, в която се събуждаме сутрин, на които повечето хора не обръщат достатъчно внимание са именно добрите матраци. Изборът на матрак с нужната твърдост и сърцевина е много важен момент, тъй като от него зависи комфорта ви по време на сън и почивка. Именно затова всички добри и качествени матраци са събрани на едно място - Brava.bg, където ще намерите всички топ марки на най-ниски цени в пълна гама размери, модели и различни характеристики. Можете да заложите на латексови матраци, които са предпочитани от милиони потребители заради множеството им предимства, които са се доказали с времето и са безспорни. Ако предпочитате елегантния комфорт на матраци 160/200 - изборът е голям - от мемори матраци до ортопедични такива за специфични нужди. Разгледайте богатото разнообразие и изберете именно точния за вас...

Прочети още »
Публикувано от polina_hristova 4 дни 22 часа ago – Популярно от 4 дни 22 часа
Категория: Новини   Етикети:
1

Хората с увреждания в България

https://www.horata.org

Тъй като 26% от възрастните в САЩ имат някаква форма на увреждане, е важно да се използва правилната терминология за хората с увреждания. В този блог са описани основите на уврежданията, различните видове, техните определения и какви синоними наистина съществуват. Блогът ще завърши с най-добрите практики по отношение на Хората с увреждания в България езика "Хората на първо място" и ресурси, които ще ви помогнат да разширите още повече знанията си, докато продължавате проучванията си.

История на уврежданията
Тъй като отбелязваме 32-рата годишнина от приемането на Закона за американците с увреждания, обръщаме поглед назад към това как се е променяло възприемането на увреждането с течение на времето. Преди влизането в сила на Закона за американците с увреждания съществуваше култура, която боготвореше перфектните тела и перфектните раси, а малцинствените групи трябваше да се грижат сами за себе си.

През 40-те и 50-те години на ХХ век започват да се появяват публикации и новини кампании в защита на хората с увреждания и техните права; през 1973 г. е приет Законът за рехабилитация, който премахва дискриминацията в програмите и услугите, финансирани от федералния бюджет.

Когато през 1981 г. е обявена Международната година на хората с увреждания, правителството се застъпва за спонсориране на програми за приобщаване на хората с увреждания към обществото. През 1990 г. е приет Законът за американците с увреждания. Законът забранява дискриминацията и гарантира, че хората с увреждания имат същите възможности като всички останали.

След въвеждането на Закона за американците с увреждания бяха въведени още разпоредби, които да поддържат равенството на всички хора в обществото. За да научите повече за историята на уврежданията и общественото им възприемане, вижте статията на Службата на националните паркове, обобщаваща движението за правата на хората с увреждания.

Определяне на уврежданията
CDC заявява, че "увреждането е физическо или психическо състояние, което затруднява извършването на определени дейности или взаимодействието със заобикалящия го свят от страна на човека с това състояние". Инвалидността има три аспекта: увреждане, ограничаване на дейността и ограничаване на участието.

Невидимото увреждане се определя като "физическо, умствено или неврологично състояние, което не е видимо отвън, но може да ограничи движението, усещането или дейността на дадено лице". Симптомите на невидимото увреждане включват световъртеж, умора, мозъчни увреждания и затруднения в обучението.

Инвалидността може да бъде прогресивна, статична или периодична. Състоянието на инвалидност може да бъде едно от следните

Налично при раждането и засягащо останалата част от живота.
Състояние на развитие, което се установява в детска възраст.
Свързано с нараняване.
Свързано с дългогодишно заболяване.

Прочети още »
Публикувано от petttto 7 седмици 5 дни ago – Популярно от 7 седмици 5 дни
Категория: Новини   Етикети:
1

Lifestyle новони

https://pinapost.wordpress.com

Начин на живот са интересите, мненията, поведението и поведенческата ориентация на даден индивид, група или култура. Терминът е въведен от австрийския психолог Алфред Адлер през 1929 г. в книгата му "Случаят на мис Р". в смисъл на "основната личност на човека, установена в ранна детска възраст"; от 1961 г. насам е документирано по-широкото значение на лайфстайл - начин на живот или стил. Начинът на живот е комбинация от нематериални или материални фактори. Материалните фактори се отнасят конкретно до демографските променливи, т.е. до демографския профил на индивида, докато нематериалните фактори влияят върху психологическите аспекти, като например индивидуалните ценности, предпочитания и нагласи.

Селските райони имат различен начин на живот от градските метрополии. Местоположението е важно и в градските райони. Характерът на района, в който живее човек, влияе върху обхвата на стиловете на живот, които са му достъпни, поради различните степени на благосъстояние и близост до природната и културната среда. Например в районите, разположени близо до морето, често се срещат сърфистки култури и начини на живот. Lifestyle новони

Прочети още »
Публикувано от petttto 11 седмици 6 дни ago – Популярно от 11 седмици 6 дни
Категория: Новини   Етикети:
1

Закъснял полет обезщетение

https://aeroisk.com

Ако искате текст с 600 знака на тема закъснял полет обезщетение, подходящ за статия, можете да използвате следния текст, който съм създал за вас:

Закъсненият полет може да бъде не само досаден, но и скъп. Знаете ли, че имате право на обезщетение, ако полетът ви е закъснял с повече от три часа? Според европейското законодателство, авиокомпанията трябва да ви плати сума, която зависи от разстоянието на полета и продължителността на закъснението. Тази сума може да достигне до 600 евро за полети над 3500 километра, които са закъснели с повече от четири часа. За да получите това обезщетение, трябва да подадете иск към авиокомпанията в срок до две години след датата на полета. Можете да използвате онлайн платформи, които ви помагат да подадете искането си и да го проследите. Ако авиокомпанията откаже да ви плати или не ви отговори, можете да се обърнете към компетентния орган или към съд. Не забравяйте да запазите всички доказателства за закъснението, като билети, багажни бележки и разходи, които сте направили по време на закъснението. Така ще можете да защитите своите права и да получите справедливо обезщетение.

Прочети още »
Публикувано от internetreklama 31 седмици 4 дни ago – Популярно от 31 седмици 4 дни
Категория: Новини   Етикети:
1

"Животът без свинско печено няма смисъл". Но защо 10 милиона германци не ядат месо

https://www.actualno.com

Листно зеле (кейл) със соленки от тофу - в момента това е любимата храна на Щефан Пюц, ММА боец от Франкфурт. От началото на годината 36-годишният мъж вече се храни само вегански, разказва в обширен материал германската обществено-правна телевизия АРД.

Прочети още »
Публикувано от procreator 31 седмици 6 дни ago – Популярно от 31 седмици 6 дни
Категория: Новини   Етикети:
1

Арестуваха жена, взела кредит за 50 000 лв. с фалшиви документи

https://www.actualno.com

Столичните полицаи са задържали жена, която е искала да изтегли потребителски кредит с чужди документи за самоличност, на друго име. Тя е кандидатствала за два потребителски кредита от по 50 000 лева в две банкови институции.

Прочети още »
Публикувано от procreator 31 седмици 6 дни ago – Популярно от 31 седмици 6 дни
Категория: Новини   Етикети:
1

Измама за 1 млн. лв.: Мъж накара осем души да изтегля кредити и да му дадат парите

https://www.actualno.com

29-годишен мъж е задържан за измама в особено големи размери, съобщиха от Столичната дирекция на МВР.Работата на икономическите полицаи започнала след сигнал от мъж, че е измамен с голяма сума. Установено е, че потърпевши са общо осем души.

Прочети още »
Публикувано от procreator 31 седмици 6 дни ago – Популярно от 31 седмици 6 дни
Категория: Новини   Етикети:

Потребителски вход
Най-актуалните новини

Най-добри потребители

  1. kipo
  2. davem
  3. fire19Milenkov
  4. procreator
  5. internetreklama